keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Karppaajan pannari kelpaa muillekin herkkusuille

Hahaa! Löysin Instagramista ohjeen uunissa tehtäviin pannukakkuihin. Mietin, että onnistuisko sen tekeminen isommassa kaavassa suomalaiseen suuhun sopivaksi pannariksi. Ensimmäinen kokeilu oli floppi, mutta tämä toinen onnistui täydellisesti! En kertonut lapsille mitä olin pannariin laittanut ja he söivät sitä hyvällä ruokahalulla eivätkä huomanneet eroa normaaliin pannariin. Enkä kyllä itsekään huomannut eroa, varsinkaan kun söin sen kera "vadelmahillon" ja kermavaahdon. <3 

Tämä oli niin hyvää, että tästä tulee varmasti meidän perheeseen uusi vakioherkku ja parasta on, että hiilareita on todella vähän ja proteiinia reilusti! Ja tämä sopii ilman lisukkeita myös munapaastoon. :) 




Raejuustopannari

500 g raejuustoa (itselläni Lidlistä Pohjolan juustolan raejuustoa)
6 munaa 
2 rkl voita sulatettuna
3,5 rkl psylliumia 
1,5 tl leivinjauhetta 
loraus vaniljaesanssia (ei pakollista)
maun mukaan makeutusta (itse laitoin vähän nestemäistä makeutusainetta, mutta voi käyttää myös esim. hunajaa tai jättää makeutuksen kokonaan pois)
 
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sileäksi massaksi joko sauvasekoittimella tai yleiskoneella. Anna turvota n. 5 min. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla, vähän alle 225 asteessa, n. 15-20 min kunnes pinta on kauniin ruskea.

Koko pellillisessä on hiilareita 12g (en laske psylliumin hiilareita, koska ne ovat täyttä kuitua), proteiinia 115g, rasvaa 70g ja kaloreita 1200.

2 kommenttia: